top of page
  • Writer's pictureŠkaredé Káčatko

Filmová VS knižná verzia A round trip to love

Dopredu varujem, že tento oznam bude obsahovať množstvo spoilerov, takže ak ste film A round trip to love nevideli a nechcete si pokaziť zážitok, radšej tento oznam nečítajte.


Ako som sľúbila, preložila som BL filmy A round trip to love a s ním som Vám priniesla aj množstvo nezodpovedaných otázok, na ktoré Vám teraz odpoviem.


Knižná verzia :


- Lu Feng je o štyri roky starší od Xiao Chena a taktiež nie je 100% Číňan, ale je mix Číňana a Európana.


- Keď sa naši dvaja hrdinovia stretnú, Lu Feng (18) študuje na strednej škole, zatiaľ čo Xiao Chen (14) študuje na základnej škole. Lu Feng tak trochu Xiao Chena šikanuje, no je to skôr dosť zlé podpichovanie. Xiao Chen aj keď je mladší, Lu Fenga doučuje a tak sa z nich stávajú kamaráti a postupne sa ich vzťah začne rozvíjať.


- Prvý problém nastáva u Lu Fenga doma, kedy Xiao Chena pozval na návštevu a keďže nikto iný nebol doma, Lu Feng očividne chcel mať sex. Podarilo sa? Áno, ale Xiao Chen z toho nebol ani trochu nadšený, takže tento sex môžeme skôr prirovnať k znásilneniu, pretože Xiao Chen to nechcel, kričal, prosil a vzpieral sa, pretože ho to veľmi bolelo. Po tom akte Xiao Chen odišiel a chcel sa vrátiť domov, lenže nemal peniaze na autobus a Lu Feng ho našiel a pohádali sa. Lu Feng má totiž problém udržať svoj hnev na uzde a jeho myseľ mu hovorila, že Xiao Chen s ním nechcel spať, pretože s ním nechce chodiť, čo bola veľká hlúposť! Xiao Chen bol jednoducho príliš mladý na niečo také.


- O nejaký čas sa Xiao Chenova škola dozvie o ich vzťahu a tým pádom aj rodičia oboch chlapcov sa o tom dozvedia. Preto Lu Feng odchádza do zahraničia a Xiao Chen prestúpi na inú školu, aby sa zbavil tých rečí okolo seba. Xiao Chen napísal Lu Fengovi niekoľko listov, no neprišla mu žiadna odpoveď a keď sa Lu Feng do Číny vrátil, nevrátil sa kvôli Xiao Chenovi, ale kvôli svojej snúbenici.


- Správa o Lu Fengovej snúbenici Xiao Chena zdrvila a išiel sa do baru opiť a skončil v posteli u Qin Langa, majiteľa baru. Neskôr Xiao Chen zistí, že Qin Lang už dlhšiu dobu miluje Xiao Chenovho brata, Yi Chena, lenže Yi Chen povedal Qin Langovi, že by mal byť radšej so Xiao Chenom.


- Xiao Chen sa eventuálne rozíde s Qin Langom, pretože si uvedomuje, že Qin Langa nemiluje a že Qin Lang už miluje jeho brata, Yi Chena. Preto sa odsťahuje do iného mesta a začne pracovať pre super spoločnosť, ktorú pravdaže vlastní Lu Fengov otec a tak sa títo dvaja stretávajú. Lu Feng je na Xiao Chena naštvaný, lebo si myslí, že má priateľku, zatiaľ čo Xiao Chen je naštvaný na Lu Fengova, pretože sa vrátil do Číny iba kvôli svojej snúbenici. Obaja si toto nedorozumenie vysvetlia! Xiao Chen s nikým nechodí a Lu Fengove zásnuby sú v podstate iba pre benefit spoločnosti, čiže žiadne city v tom nie sú. Obaja sa teda zase dajú dokopy!


- Ich šťastie ale dlho netrvá, pretože o ich vzťahu sa dozvie Xiao Chenova mama, ktorá ich prichytí pri tom, ako sa bozkávajú. Lu Fengovi prasknú nervy a preriekne sa o Yi Chenovom vzťahu s Qin Langom. Xiao Chenova a Yi Chenova mama dostane infarkt a odchádza do nemocnice. Lu Feng sa cíti previnilo a ide sa za Yi Chenom ospravedlniť, lenže sa poháda s Qin Langom a nechtiac Yi Chena sotí a ten zostáva paralyzovaný od pása dole. Xiao Chenova mama medzitým zomrie a Xiao Chen sa rozhodne splniť jej posledné želanie a vezme si za ženu Zhou Lan.


- S Zhou Lan má Xiao Chen syna, Wen Yanga, ale Xiao Chenove manželstvo dlho nevydrží a skončí rozvodom.


- Xiao Chen sa s Lu Fengom opäť stretáva až keď má okolo cca 40 rokov a to vďaka chlapcovi menom, Ke Luo. Ten mu dá určitú pracovnú ponuku v Lu Fengovej firme.


- Lu Feng už nie je rovnaký, ako predtým a začne Xiao Chena podpichovať ohľadne jeho finančnej situácie a nakoniec Xiao Chena zamkne vo svojom dome a podá mu drogy po ktorých Xiao Chen znásilní jedného chlapca. Celý tento akt Lu Feng natočí a pošle Xiao Chenovmu synovi, Wen Yangovi.


- Neskôr sa dozvedáme, že chlapec ktorého Xiao Chen znásilnil a Lu Feng skoro tiež, je Yi Chenov syn, Lin Jing.


- Ako vznikol Lin Jing? Nejaká žena znásilnila Yi Chena a neskôr si Qin Lang tú ženu aj zobral za ženu, pretože ich začala vydierať.


- Lin Jing bol taktiež zamilovaný do Wen Yanga (aj keď sú bratranci)


- Xiao Chenov syn sa pokúsi na to video svojho otca zabudnúť a momentálne sa ho snaží presvedčiť, aby Lu Fenga opustil, lebo ten chlap je v jeho očiach špina.


- Xiao Chen ale Lu Fenga neopustí a sú spolu, lenže Zhou Lan zomrie na nejakú neznámu chorobu a Xiao Chen upadá do depresie a smúti za svojou ex, pretože ju nestihol vidieť poslednýkrát. Toto pravdaže Lu Fenga rozpáli a začne chodiť neskoro domov. Xiao Chen si myslí, že ho začal Lu Feng podvádzať, ale povie si, že mu to nevadí, pretože je dosť starý a možno už nie je pre Lu Fenga atraktívny.


- Xiao Chen sa ale s Lu Fengom poháda, keď mu Lu Feng opäť zakáže stretnúť sa so svojím synom, Wen Yangom.

„Ty sa môžeš stretávať so svojím synom (Ke Luom) a spávať s inými mužmi, no prečo mne nedovolíš stýkať sa s mojím synom?“ po týchto slovách dá Lu Feng Xiao Chenovi facku za ktorú sa ihneď ospravedlní. Xiao Chen sa iba pousmeje a povie, že tá facka bola oveľa slabšia, než to čo pri Lu Fengovi v minulosti zažíval.


- Lu Feng ale po opätovnom stretnutí so Xiao Chenom s nikým nespal, ale obával sa, že dostal HIV (od predchádzajúceho partnera) a preto chodil po doktoroch.


- Obaja išli na testy, ktoré vyšli negatívne a po ďalších nedorozumeniach konečne skončili spolu a malý svoj šťastný koniec. Áno, svoj šťastný koniec majú, až keď sú obaja v strednom veku….


Čo sa týka filmovej verzie a jej konca musím povedať iba to, že Lu Feng v podstate oklamal média a v skutočnosti sa žiadna havária nestala. Jednoducho si myslel, že si Xiao Chen zaslúži niekoho lepšieho a dal mu takýmto zvláštnym spôsobom možnosť nájsť si niekoho iného (áno, aj toto bolo v knihe).


Čína je ale Čína a rozhodla sa uzavrieť tento príbeh smutne, pretože tak to robí pri väčšine BL seriáloch/filmoch. O tretej časti som nič nepočula, ale viem, že je na YT veľa fan videí, takže si to prosím nemýľte. Keby trojka vyšla, určite Vás o tom budem informovať.


Dúfam, že som napísala všetko zrozumiteľne a pochopili Ste celý veľmi komplikovaný a zvrátený príbeh.


Prajem Vám krásny deň

Škaredé Káčatko

132 views

Recent Posts

See All

Žijeme, ale presťahovali sme sa!

Hello, it‘s me… Nie, nebudem pokračovať v pesničke Adele a nie toto nie je nový oznam novej preloženej časti, aj keď viem, že po nej Všetci túžite! Určite Ste si asi všimli, že sme sa odmlčali cca asi

Výpadok Akihabary

Krásny večer Vám prajem! Úprimne, chcela som sa Vám ozvať s prekvapením, ale dnes prekvapila Akihabara mňa s tým, že skončila a keďže som tam mala väčšinu tituliek, je to problém, ALE ak ma poznáte, t

bottom of page